dijous, 12 de gener del 2017

Gràcies companyes de Feminicidio.net

Comencem el 2017 amb una mala notícia, les companyes de Feminicidio.net no han aconseguit prou recursos econòmics per continuar fent la inmensa tasca d'investigació i denúncia sobre la violència masclista a l'Estat Espanyol.

En les seves pròpies paraules que exposo a continuació s'explica el perquè de tot plegat:

"La mala noticia es que no vamos a poder continuar con la documentación del feminicidio en España. Geofeminicidio, la máquina de la memoria, se apaga hoy, 31 de diciembre 2016.
Del objetivo económico, alcanzamos el 22% de lo que necesitábamos para seguir funcionando en el 2017. Llevamos siete años de sostenibilidad casi totalmente voluntaria y ya no podemos seguir así.
Las instituciones han sido reticentes a apoyar este proyecto desde un principio y sin ayuda institucional es imposible continuar con nuestra labor pública de la documentación del feminicidio en España.
Los aportes conseguidos tanto de mecenas como de patrocinadores han posibilitado que sostuviéramos en mínimos la base de datos durante el 2016, elaborar el informe de 2015, imprimir 500 ejemplares para cumplir con nuestros compromisos asumidos y cubrir dos medios sueldos durante seis meses del diseñador y la coordinación de mecenazgo del proyecto, en el 2017.
No consideramos que la razón de la falta de apoyo sean la crisis económica y el austericidio; la raíz del problema está en el Estado español, patriarcal, neoliberal y autoritario, en un marco histórico como el actual, carente de democracia real y por ende, que no reconoce la labor que realizamos en la sociedad civil muchas de las organizaciones independientes y ajenas a los partidos políticos."

Que les institucions de l'Estat no donin suport a una iniciativa tan imprescindible com la tasca de Feminicidio.net diu molt del tipus d'Estat, que ven la imatge de dol i minut de silenci i per darrera amaga les dades reals de totes les víctimes de la violència masclista. També per altra banda diu molt del treball heroic de les companyes activistes, una tasca veritablement transformadora de l'ordre social, perquè quan es mostren les dades demolidores els prejudicis i les excuses cauen una darrera l'altra.

Quan un Estat retalla i no dóna suport econòmic en la lluita contra les violències masclistes és un Estat còmplice de cadasqun dels feminicidis, un Estat perpretador i principal causant d'aquesta violència, les seves mans executores són els agressors masclistes i el cos el propi Estat.

Resulta vergonyant i provoca profunda ràbia constatar que aquesta és l'actitud hipòcrita d'una mal anomenada democràcia. La mateixa democràcia que publica les seves estadístiques perverses i esbiaixades de dones assassinades per violència masclista, i treu pit a través del seu Ministerio del Interior dient que és el millor dels darrers anys...104 vides li deuen semblar poques a l'Estat Espanyol.

Seguim i seguirem cultivant l'esperança, la sororitat i l'empatia radical, teixint resistències dins la lluita feminista dels diferents col·lectius, serveis i grups de persones compromeses que amb poquíssims recursos i molta energia no es rendeixen mai, per contagiar de coratge les dones supervivents i no callar mai davant les injustícies.

Companyes de feminicidio.net mil gràcies i endavant!

Una gran abraçada
Rubén Sanchez

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...