dilluns, 10 de novembre del 2014

La mirada de Michonne

 
Portada de la guia "La mirada de Michonne"
He esperat molts mesos, gairebé un any... per escriure aquest post amb molta alegria i plaer, i ja ha arribat el moment, La mirada de Michonne està publicada i disponible, un treball de síntesi i reconstrucció de molts documents, llibres i articles sobre autodefensa feminista que durant anys m'han envoltat i he anat guardant en prestatges i carpetes..., tot aquest material es suma l'experiència d'acompanyant en la recuperació de les seqüeles de les violències masclistes i la meva pràctica com a Karateka durant més de 13 anys... així es concentra amb perspectiva de gènere tot això en aquesta petita guía que esdevé així un instrument pràctic de 94 pàgines per a la lluita directa contra les violències masclistes. 
L'Editorial Tigre de Paper  ha fet possible que s'extengui l'Autodefensa Feminista, amb aquesta primera edició que compta amb 1000 exemplars i friso ja fer una segona... 
Vull destacar i agrair les 4 grans il·lustracions de la companya Alba Sauleda, són fantàstiques! La portada i la resta de dibuixos i esquemes les he realitzat jo mateix...i també la inspiració de Karin Konkle en el contingut i el suport de Nora Miralles i Fran Jodar, que sempre m'han animat a treballar en la guia i finalitzar-la. Per últim agrair a Danai Gurira, escriptora i actriu que interpreta magistralment a Michonne, personatge de la sèrie Walking Dead i que ha inspirat el format del llibret, ella simbolitza en tota la seva expressió la força de les dones i la supervivència.
"...Aquest document només és una breu introducció a aquest tema, és un missatge d’acció que vol arribar a totes les dones, perquè l'autodefensa comença per la conscienciació social, i és un llarg procés d'aprenentatge, d'entrenament... La guia vol facilitar la iniciació, motivar el coneixement i crear més resistència feminista; pretén lluitar contra la visió estereotipada de la dona dèbil, princesa, submisa, desprotegida... Un estereotip que molts mitjans de comunicació fomenten diàriament en pel·lícules, sèries de televisió, publicitat i cançons, en les quals la dona apareix únicament com a víctima indefensa,passiva i feble, fomentat per perpetuar la dominació masclista a canvi de falsa protecció..."

"L’Autodefensa desafia la construcció del gènere.
L’Autodefensa no és per guanyar, és per sobreviure.
L’Autodefensa és tot allò que fa que les nostres vides siguin més segures i més lliures"

L'autodefensa és tot allò que podem fer just en el moment de l'agressió, per això tant necessària i imprescindible com la prevenció, l'educació no sexista, el llenguatge no sexista, la sensibilització, la destrucció de mites i prejudicis...és una acció més contra la impunitat de la violència patriarcal més actual i quotidiana. 
L'autodefensa emocional actua abans, durant i després va més enllà de la autodefensa física.
L'autodefensa serà feminista, o no serà autodefensa.
Desitjo que la disfruteu tant llegint-la com jo escrivint-la i fent alguns dibuixos, com aquest de la portada:


Gràcies a totes i tots per compartir aquest post, per la vostra complicitat, per parlar de la guia i fer difusió de la Mirada de Michonne, guia d'autodefensa feminista, perquè arribi al màxim de dones.
Una gran abraçada i gràcies per tot el vostre suport, ens veiem a la 1a Presentació Oficial:

 "La mirada de Michonne" guia autodefensa feminista (editorial Tigre de Paper)
Dijous 27 de Novembre de 2014
Llibreria Pròleg, c/Sant Pere més alt nº46
19:00 h

Rubèn Sanchez Ruiz
@RobenFawkes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...