divendres, 4 de març del 2011

ESTRATÈGIES RESILIENTS PER L’AUTORECUPERACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERBAL DINS LA PARELLA (I)

La millor estrategia i la que té més beneficis per la teva salut és el trencament de la relació abussiva, ja que com ja he comentat la violencia psicológica té greus seqüeles i és un indicador que la violència es pot cronificar i pujar en intensitat…la violencia és incontrolable.

Ara bé, les persones necessiten en moltes ocasions probar totes les estratègies i alternatives dins la relació fins a arribar al punt de cremar tots els cartutxos possibles, per prendre decissions en ferm de ruptura, i iniciar una nova etapa a la vida, i inclós construir un nou projecte vital, perquè només tenim una vida i és només nostre. Una vida sense llibertat no és vida.
Algunes de les Estratègies per vencer les pors, i els lligams de la dependencia emocional:
1.Reconstruir la xarxa d’amistats que tenies abans de començar la relació de parella abusiva, cuidar, les que encara tens perquè són una Font de suport vital, i t’enforteixen en els moments de máxima flaqueza… ( és la creació de la “manada” segons Itziar Ziga).
2.Recordar els ptijors moments passats dins la relació, ens pot ajudar, perquè el nostre cervell, i els nostres sentiments contaminats ens juguen molt males passades i ens enganya, la soledat, la inseguretat, la percepció de debilitat,et pot fer recaure, donada la distorsió creada per la intimidació dins la relació afectiva.
3.Imaginar com eres abans d’iniciar la relació de parella abussiva. Quines coses i aspectes has canviat, renunciant a ser tú mateixa per complaure’l, o per evitar una agressió…
4.Realitzar totes aquelles activitats que a la teva parella li feien emprenyar, el posaven nerviós,…i que són activitats sanes per tú, per això precissament no li feien gaire gràcia a l’abusador: llegir, sortir, ballar, escriure, masturbar-te, quedar amb les amigues, treballar, estudiar, descansar,dormir,…pràcticar les tevés aficions, hobbyes,…pinta, inventa, crea sense por a l’absurd, això et facilita un espai diferent de desconnexió, de gaudiment per tú mateixa sense necessitat de ningú més.
5.Si et venen pensaments obsessius, no els reprimeixis, no et quedis en un espai quieta pensant, si vols donar voltes al teu cap, camina, passeja, fes exercici…ja que el pensament acostuma a ser cíclic, i autodestructiu,…necessites contrastar, comprendre’t,…integrar que és el que ha passat dins la teva vida, realizar un procés de consciencia social, i són processos que requereixen una perseverancia i temps…si el fas acompanyada o en grup pot ser molt gratificant.
6.Escolta cançons, o llegeix poesia, contes, textos que et transmetin canya, força, rauxa, capacitat de superació, "amor propio". Descarta allò que et produeixi melancolía, romanticisme,...ara no és el moment.
7.Escull una frase o cita que t'agradi i t'identifiqui: "la belleza es tu cabeza", "soy digna",... i escriu-la amb colors, dibuixos, estrelles,...guarda-la en algun lloc que durant el dia el vegis, per exemple al mirall, a la teva cartera, a la butxaca d'un pantaló...
8.No tinguis por a l’ansietat, a l’insomni, al buit emocional…són indicadors que estás realitzant canvis importants, o que has de fer-los, reacciona!, el dolor passarà, sí, té un inici i un final.  
9.Fes tot Allò que et fa sentir bé, estable, a gust amb tú mateixa, sigues sincera amb tú mateixa, no et matxaquis.
10.No desesperis, la llibertat i el tornar a estimar-te a tú mateixa té un alt cost, però ho aconseguirás, i et sentirás forta, plena, bé i tornarás a gaudir!!


Continuarà...

Nota del Autor: Ruben Sanchez: Aquest escrit pretén exposar diferents estratègies contrastades amb l'experiència de l'acompanyament a dones que han patit violència masclista en l'àmbit de la parella. La suma de les mateixes estratègies, i de mil  més,  amb o sense suport professional especialitzat pot facilitar la recuperació.
Aquest post està dedicat a la meva amiga Engràcia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Real....la teoría es fácil, la práctica es más costosa, pero se hace así o no se consigue...
Fuerza y salud!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...